POLITICA DE CONFIDENTIALITATE a site-ului www.kappamedical.ro

  1. Introducere

Aceasta Politica de confidentialitate descrie practicile de colectare de date personale pentru site-ul web www.kappamedical.ro.

Acesta este detinut si gestionat de catre SC KAPPA MEDICAL SRL si colecteaza date cu caracter personal in conformitate cu aceasta politica.

Site-ul www.kappamedical.ro este in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare si ale Legii 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice si nu in ultimul rand cu Regulamentul General de Protectie a Datelor (“GDPR”).

  1. Informatiile colectate despre dumneavoastra

Colectarea datelor este limitata, la informatiile necesare scopului prezentului website.

Datele personale sunt colectate in functie de metoda prin care doriti sa ne contactati: direct prin formularul de pe sectiunea de Contact, adresele de e-mail, telefon si sectiunea de Recenzii. De asemenea colectam datele dumneavoastra prin intermediul cookie-urilor, cu ajutorul modulelor Google Analytics si prin rapoartele traficului inregistrat de serverele care gazduiesc site-ul nostru.

Toate datele personale sunt confidentiale si nu sunt distribuite sau vandute catre terti.

Persoanele vizate au dreptul de a solicita stergerea datelor personale.

La intocmirea ofertelor solicitate de dumneavoastra, la executarea sau incheierea contractului cu dumneavoastra, sau pentru a da curs oricaror alte solicitari din partea dumneavoastra, vom folosi datele personale precum: nume si prenume, adresa de e-mail sau numarul de telefon, etc.

Detalii de utilizare si adrese IP – putem colecta informatii statistice cu privire la echipamentele, actiunile si tiparele de navigare ale utilizatorului pe site-ul nostru. Aceste informatii deriva din navigarea dumneavoastra pe site. Informatiile pot include: trafic date privind jurnalele si alte date de comunicare; informatii cu privire la computerul dumneavoastra si conexiunea de internet (inclusiv adresa de IP); sistemul de operare si tipul de browser.

Cookie-uri: utilizarea cookie-urilor ne ajuta sa oferim un serviciu mai bun utilizatorilor site-ului, ne permite sa estimam dimensiunea si tiparele de utilizare.

Puteti sterge cu usurinta orice cookie instalat in folderul cookie al browser-ului dumneavoastra. De exemplu, daca utilizati Microsoft Internet Explorer:
Deschideti „Windows Explorer”.
Click pe butonul „Search” din bara de instrumente.
Tastati „cookie” in fereastra de cautare „Folders and Files”.
Selectati „My Computer” in casuta „Look in”.
Click pe „Search now”.
Dublu click pe folderele gasite.
„Select” orice fisier cookie.
Tastati butonul „Delete” de pe tastatura.
Daca nu utilizati Microsoft Windows Explorer , puteti selecta „cookies’’ din functia „Help” pentru informatii despre unde sa gasiti folderul cookie.

Scoaterea din functiune si repunerea in functiune a cookies-urilor.

Daca optati pentru setarile fara cookies este posibil ca anumite functii ale site-ul sa nu mai functioneze intr-un mod corespunzator.

In caz ca doriti sa fiti avertizat inainte de acceptarea unei cookie pe hard-disk-ul dumneavoastra, urmati instructiunile de mai jos:

In Internet Explorer 6.0:

Mergeti in meniul „Tools”.
Click pe „Internet Options”.
Click pe „Privacy Tab”.
Mutati cursorul pentru a alege setarile preferate.
Click pe „OK”.
Mergeti in lista dumneavoastra cookies.
Stergeti toate fisierele pe care le aveti acolo, astfel se vor sterge toate cookies-urile.
O data sterse aceste fisiere, nu veti mai avea cookies si browserul dumneavoastra nu va mai trimite sau primi noi cookies-uri.

In Internet Explorer 7.0:

Iesiti din Internet Explorer 7, apoi iesiti din orice aplicatie Microsoft Windows Explorer.
Click „Start”, click „Run”, tastati „inetcpl.cpl” apoi apasati ENTER.
Pe tab-ul general, click „Delete” sub Browsing History in casuta de dialog Internet Properties.
In casuta de dialog Browsing History, click „Delete Cookies”.
In casuta de dialog Delete Cookies, click „Yes”.

In Internet Explorer 8.0:

Click „Safety” in bara Command.
Selectati „Delete Browsing History”.
Selectati optiunea pentru cookies si dati click pe „Delete”.
Alternativ, noua aplicatie de navigare specifica Internet Explorer 8, InPrivate, permite utilizatorilor sa navigheze pe internet fara a inregistra informatii de pe site-urile vizitate (inclusiv cookies). Pentru utilizarea modulului In Private:
Click „Safety” in bara Command.
Selectati „InPrivate Browsing”.
Daca utilizati o versiune mai veche a Internet Explorer care nu este mentionata aici, va rugam vizitati site-ul Microsoft pentru a descarca o versiune mai noua.

In Mozilla Firefox:

Click pe „Tools”, apoi pe „Options” (sau pe „Edit | Preferences” pe Linux).
Selectati „Privacy”.
In panoul cookies, click pe „Show Cookies”.
Pentru a sterge singura cookie, dati click pe intrarea din lista si pe butonul „Remove Cookie”.
Pentru a sterge toate cookies, dati click pe butonul „Remove All Cookies”.

In Google Chrome:

Click pe meniul „Tools” şi selectati „Options”
Click pe tab-ul „Under the Hood” si instalati sectiunea „Security”
In sectiunea „Cookie settings”, click pe butonul „Show cookies”
Selectati „Remove all” pentru a sterge toate cookies-urile din lista (alternativ, puteti sterge toate cookies-urile create intr-o anumita perioada de timp prin selectarea optiunii „Clear browsing data” din meniul Tools).
Pentru a sterge o anumita cookie, nu trebuie decat sa selectati site-ul web de care apartine cookie-ul din lista si sa dati click pe „Remove” si pe butonul “Close” la terminare.

In Safari:

Alegeti „Preferences” din meniul Safari.
Selectati icon-ul „Security”.
Apasati butonul „Show Cookies”.
Selectati cookies-urile pe care doriti sa le stergeti din lista.
Apasati butonul Delete.

  1. Utilizarea datelor cu caracter personal

Utilizam informatiile pe care le colectam despre dumneavoastra sau pe care ni le furnizati dumneavoastra pirn fomularul de contact si sectiunea “Solicita oferta”, inclusiv informatii cu caracter personal:

  • in scopul in care au fost colectate sau furnizate si anume prestarea serviciului solicitat ori achizitionarea unui produs de catre dumneavoatra, de ex: ofertarea produsului solicitat de dumneavoastra, pentru a va tine la curent telefonic sau prin e-mail cu privire la derularea comenzii, sau pentru a va raspunde la intrebari legate de produsele pe care le furnizam, etc.), suport sau mentenanta post vanzare;
  • in scopuri de marketing de ex. abonarea la newslettere.

Atunci cand legea permite, putem combina si analiza datele dumneavoastra cu caracter personal pentru a ne ajuta sa intelegem, dezvoltam si imbunatatim produsele, procesele, serviciile si strategiile noastre de marketing, pentru a personaliza produsele si serviciile noastre destinate dumneavoastra, pentru a intelege mai bine clientii si a gestiona si imbunatati relatia noastra cu dumneavoastra.

  1. Durata stocarii datelor cu caracter personal

Daca lasati o recenzie, recenzia si metadatele lui sunt pastrate pe o perioada nedeterminata.

Pentru utilizatorii care ne contacteaza prin formularul de contact sau prin sectiunea “Solicita oferta” pe site-ul nostru web, stocam si informatiile personale pe care le furnizeaza. Aveti dreptul de a solicita modificarea sau stergerea acestor date stocate. Stergerea datelor nu va afecta legalitatea procesarii datelor anterior momentului solicitarii stergerii.

Vom stoca informatiile atat timp cat ni se cere prin lege, iar daca nu exista nici o cerinta legala, le vom stoca doar atat timp cat este necesar.

Datele personale colectate sunt inregistrate, utilizate, stocate si organizate pe servere protejate, unde este gazduit si site-ul propriu-zis, precum si pe orice alte suporturi online si offline care permit astfel de operatiuni, in conditii de securitate optima, prin mijloace adecvate.

  1. Divulgarea datelor cu caracter personal

Datele personale NU vor fi divulgate tertelor persoane, cu exceptia situatilor cand divulgarea este necesara pentru a putea oferi serviciile solicitate de catre client/utilizator.

Datele personale vor fi divulgate oricarei institutii, instante, organism de reglementare, autoritate guvernamentala sau terta parte, in cazul in care legislatia in vigoare ne obliga sau consideram ca acest lucru este necesar pentru respectarea unei obligatii legale sau de reglementare sau pentru un alt mod de a proteja drepturile dumneavoastra, drepturile oricarei terte parti sau siguranta oricarei persoane sau intre vederea detectarii, prevenirii sau rezolvarii in alt mod a problemelor de frauda, securitate sau siguranta, etc.

Kappa Medical poate prelucra datele dumneavoastra personale cu ajutorul unor terte firme in calitate de persoane imputernicite. Aceste firme pot folosi doar datele trimise de Kappa Medical, exclusiv in scopul precizat expres de Kappa Medical si nu le pot folosi in scopuri proprii. Aceste date sunt trimise pentru realizarea scopurilor mai jos mentionate cum ar fi:

  • Trimiterea de e-mailuri tip newsletter;
  • Realizarea sondajelor de opinie;
  • Oferirea serviciilor de tip after-sales;
  1. Securitatea procesarii datelor cu caracter personal

Internetul nu este un mediu sigur si ar trebui sa fiti intotdeauna prevazatori cu privire la informatiile pe care le transmiteti online. Cauzele sunt numeroase, cum ar fi si fara a se limita la: conexiunea dumneavoastra nesigura la internet, virusi sau programe de tip troian/malware, accesul direct al altor persoane la calculatorul/telefonul/tableta dumneavoastra etc. In consecinta, www.kappamedical.ro nu poate asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de dumneavoastra catre SC KAPPA MEDICAL SRL.

SC KAPPA MEDICAL SRL aplica si mentine masuri tehnice adecvate pentru a proteja datele personale impotriva divulgarii si accesului neaurorizat si impotriva oricaror forme de procesare ilegala. Daca aveti intrebari legate de protectia datelor dumneavoastra va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail: office@kappamedical.ro.

  1. Accesul si stergerea datelor personale

In conformitate cu Legea 677/2001 persoanele ale caror date sunt prelucrate au urmatoarele drepturi:

  • dreptul la informare, in conditiile specificate de art. 13;
  • dreptul de interventie asupra datelor, conform art. 14;
  • dreptul de opozitie, conform art. 15;
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, conform art. 17.

Clientii/utilizatorii au dreptul de a solicita in orice moment accesul la restrictionarea si stergerea datelor colectate de catre noi. In aceste sens recomandam utilizatorilor care doresc stergerea datelor personale sa ne contacteze la adresa de e-mail: office@kappamedical.ro.

Stergerea datelor nu va afecta legalitatea procesarii datelor anterior momentului solicitarii stergerii.

  1. E-mailuri de marketing (newslettere)

SC KAPPA MEDICAL SRL are dreptul sa trimita clientilor e-mailuri de marketing (newslettere) cu consimtamantul acestora, dat in mod liber si precis. Aceste cereri sunt indeplinite atunci cand clientii au optat sa primeasca e-mailuri de marketing (au aprobat activ).

In cazul in care clientii nu doresc procesarea datelor cu caracter personal in scopuri de marketing au mereu la dispozitie, fara nici un cost optiunea de “DEZABONARE/UNSUBSCRIBE” inclusa in corpul e-mailului. Astfel printr-un click pe butonul “DEZABONARE/UNSUBSCRIBE” datele personale ale clientului nu vor mai fi procesate pentru marketing direct.

E-mailurile de marketing contin informatii pe care le consideram interesante si care sunt relevante pentru clienti si sunt legate de serviciile/produsele pe care le oferim sau promotii speciale ale produselor oferite.

 

  1. Reclamatii/Plangeri

Toti clientii au posibilitatea de a face o reclamatie direct catre SC KAPPA MEDICAL SRL. In acest caz toate nelamuririle si reclamatiile vor fi prelucrate in timp util. Reclamatiile pot fi trimise la adresa de e-mail office@kappamedical.ro sau telefonic la nr. de tel.: +40-745.557.701.

Toti clientii au dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Naţionala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP – www.dataprotection.ro) sau de a se adresa justitiei, conform art. 18.

  1. Actualizarile prezentei politici de confidentialitate

Este posibil sa modificam periodic prezenta politica. Daca operam modificari substantiale sau semnificative in modul in care dorim sa utilizam datele dumneavoastra cu caracter personal, va vom comunica printr-o notificare vizibila pe site sau contactandu-va direct. Daca nu sunteti de acord cu respectivele modificari, va rugam sa nu continuati sa utilizati site-ul.


CONSULT
A SPECIALIST
ENQUIRY